luni, 24 noiembrie 2008

Crap cu sos de vin rosu

Ingrediente:
700 gcrap fãrã cap ­
100 ml vin roºu ­
­100 gceapã
100 g morcovi ­
50 g fãinã
200 g arpagic
1 legãturã pãtrunjel verde ­
50 g pastã de tomate ­
300 g ciuperci proaspete
150 g ciuperci conservã ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se spalã, se porþioneazã în 5 bucãþi ºi se sãreazã. Ceapa se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Arpagicul se opãreºte ºi se curãþã. Ciupercile
proaspete se curãþã, se spalã, se taie cuburi (cele conservate se spalã, se scurg de
lichid ºi se taie). Pãtrunjelul se spalã ºi se taie mãrunt. Roºiile proaspete se spalã,
se opãresc, se decojesc ºi se taie sferturi. Se unge cu ulei o tavã pe care se aºeazã
bucãþile de peºte; deasupra se presarã ulei ºi se introduce la cuptor cca 10 minute.
Se scurge uleiul rãmas în alt vas în care se înãbuºã ceapã, arpagic, morcovi ºi se
adaugã piper dupã gust. Separat, ciupercile se înãbuºã în unt. Legumele înãbuºite
se amestecã cu vin roºu ºi pãtrunjel verde. Peste legume se aºeazã bucãþile de
peºte cu roºii deasupra.
Se serveºte cald sau rece.

Niciun comentariu: