luni, 24 noiembrie 2008

Crap cu verdeata

Ingrediente:
­ 700 g crap fãrã cap
100 g ulei ­
50 g pastã de tomate ­ ­
500 g cartofi
200 g ardei gras
75ml vin alb
75 g ceapã ­
1 leg mãrar verde ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­ ­
1 g cimbru
­ ­ 250 g rosii proaspete
125 g conservã rosii
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Peºtele se curãþã, se spalã, se porþioneazã ºi se sãreazã. Ardeiul gras ºi ceapa
se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Cartofii se curãþã, se spalã ºi se taie cuburi
mici. Pãtrunjelul ºi mãrarul se spalã ºi se taie bucãþi mai mari. Roºiile proaspete
se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Se
unge o tavã cu 50 ml ulei, se aºeazã bucãþile de peºte, se presarã cu sare ºi se introduce la cuptor timp de 10 minute. Se adaugã 50 ml apã. Ceapa, ardeiul gras,
pasta de tomate sarea ºi piperul, cimbrul, cartofii, pãtrunjelul ºi mãrarul se înãbuºã
în 50 ml ulei. Se fierb 5 minute. În compoziþia obþinutã se aºeazã bucãþile de
peºte; peste ele se pun roºiile ºi se introduc la cuptor 10­12 minute. Cu 5 minute
înainte de a fi scos din cuptor, se adaugã vinul.
Se serveºte rece sau cald.

Niciun comentariu: