luni, 24 noiembrie 2008

Crap marinaresc

Ingrediente:
700 g crap fãrã cap
150 g ceapã
­ 250 g rosii proaspete
125 g conservã rosii
250 g ardei gras
100 ml ulei
1 ouã
­ 1 g cimbru
piper ºi sare dupã gust

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se spalã, se porþioneazã ºi se sãreazã. Roºiile proaspete se
spalã, se opãresc ºi se decojesc. Jumãtate se taie bucãþi, restul se taie felii. Oul se
spalã sub jet de apã rece, se fierbe pânã ajunge la consistenþã tare, se curãþã de
coajã ºi se taie felii. Ceapa ºi ardeiul gras se înãbuºã în 75 ml ulei cu 75 ml apã;
se adaugã roºii, cimbru, piper ºi sare dupã gust ºi cca 400 ml apã fiartã. Se fierb
8­10 minute. Compoziþia obþinutã se aºeazã în tavã, se adaugã bucãþile de peºte
ºi deasupra roºiile jumãtãþi. Se stropesc cu restul de ulei ºi se introduc la cuptor
pentru cca 15 minute.
Se serveºte cald ºi se orneazã cu felii de ou.

Niciun comentariu: