luni, 24 noiembrie 2008

Crap pe varza

Ingrediente:
700 gcrap fãrã cap
­1,8 kg varzã albã muratã ­
­150 ml ulei ­
50 g pastã de tomate
100 gceapã ­
50 ml­ vin alb
250 g roºii proaspete
150g conservã rosii
foi de dafin
cimbru
sare ºi piper boabe dupã gust

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se spalã, se porþioneazã în 5 bucãþi ºi se sãreazã. Varza
muratã se spalã, se taie fâºii subþiri. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc, se
decojesc ºi se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Bucãþile de
peºte se aºeazã în tavã cu 50 ml ulei ºi se introduc în cuptor cca 5 minute. Ceapa
ºi varza se înãbuºã în restul de ulei rãmas ºi 100 ml apã. Se adaugã pastã de
tomate, foi de dafin, cimbru, piper boabe ºi 500 ml apã fiartã. Când varza este
fiartã se aºeazã deasupra bucãþile de peºte, roºiile ºi se adaugã vin, dupã care se
introduce la cuptor, la foc potrivit pentru cca 10 minute..
Se serveºte cald sau rece.

Niciun comentariu: