luni, 24 noiembrie 2008

Crap pescaresc

Ingrediente:
700 g crap fãrã cap
50 g usturoi
200 g rosii proaspete
100 g conservã ­ rosii
100 ml ulei
­ 50 g pastã de tomate ­
50 ml vin alb
1 legãturã pãtrunjel verde ­
100 g ardei gras
sare, cimbru ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Peºtele se curãþã, se spalã, se porþioneazã în 5 bucãþi ºi se sãreazã. Ardeiul
gras se curãþã, se spalã, se taie fâºii. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc, se
decojesc ºi se taie felii. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Usturoiul ºi
pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Bucãþile de crap se aºeazã în
tavã cu 50 ml ulei, cimbru, piper, se introduc în cuptor ºi se frig. Se adaugã ardei
gras, 50 ml ulei, roºii, pastã de tomate, usturoi ºi piper; tava se introduce din nou
în cuptor, pentru încã 15 minute. Spre sfârºitul fierberii, se stropeºte cu vin.
Se serveºte cald sau rece, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: