luni, 24 noiembrie 2008

Crap portughez

Ingrediente:
600 g crap fãrã cap
60 ml ulei
600 g roºii proaspete
300 g conservã de rosii
80 g ceapã
40 ml vin alb
40 g pastã de tomate
1/2 legãturãpãtrunjel verde
100 g fãinã
sare ºi piper mãcinat dupã gust
100 g lãmâie

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se spalã, se porþioneazã în 4 bucãþi ºi se sãreazã. Ceapa se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc ºi se
decojesc; 400 g se taie cuburi ºi 200 g se taie jumãtãþi. Fãina se cerne. Pasta de
tomate se dilueazã în 50 ml apã. Pãtrunjelul verde se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Lãmâia se spalã ºi se taie sferturi. Bucãþile de peºte se introduc la cuptor
într-o tavã cu ulei ºi se frig. Ceapa se înãbuºã cu ulei ºi 50 ml apã, se adaugã
fãina dizolvatã în 50 ml apã, roºiile tãiate cuburi, pasta de tomate, apã fiartã (750
ml) ºi sare. Se fierbe totul pânã se obþine un sos care se strecoarã peste bucãþile
de peºte, adãugându-se vin, piper ºi jumãtãþile de roºii. Se introduce la cuptor
15-20 de minute.
Preparatul se prezintã pe platou sau farfurie, cu lãmâie ºi pãtrunjel verde
deasupra. Se serveºte cald sau rece.

Niciun comentariu: