luni, 24 noiembrie 2008

Crap sarbesc

Ingrediente:
800 g crap fãrã cap ­
1,5 kg cartofi ­
100 g smântânã ­
100 g ardei gras ­
­ 100 ml ulei
1 legãturã pãtrunjel verde ­
200 g rosii proaspete
100 g conservã rosii ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se porþioneazã, se spalã ºi se sãreazã. Cartofii se curãþã de
coajã, se spalã ºi se taie cuburi. Ardeiul gras se curãþã, se spalã ºi se taie fâºii
subþiri. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc ºi se taie jumãtãþi.
Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Cartofii ºi ardeii se înãbuºã în 75 ml
ulei ºi 75 ml apã. Se adaugã smântânã, pãtrunjel verde, boia ºi sare. Compoziþia
se aºeazã în tavã. Peste compoziþie se aºeazã bucãþile de peºte unse cu ulei, cu
câte o jumãtate de roºie deasupra, ºi se introduc la cuptor 10 minute.
Se serveºte cald, cu pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: