luni, 24 noiembrie 2008

Crap umplut cu orez

Ingrediente:
1 kg crap fãrã cap ­
150 g ceapã ­
50 g pesmet
1 ouã ­
50 g orez
100 ml ulei
­ 50 g hrean ­
5 ml oþet
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Crapul se curãþã, se spalã ºi se sãreazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Oul se spalã sub jet de apã rece. Pesmetul de cerne. Orezul se alege de
impuritãþi ºi se spalã. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Hreanul se
curãþã ºi se rade. Ceapa se înãbuºã în 50 ml ulei cu 75 ml apã. Se adaugã orez,
piper, sare, 100 ml apã fiartã ºi se introduc la cuptor cca 10 minute. Se rãceºte, se
adaugã ou, pesmet, pãtrunjel verde. Cu aceastã compoziþie se umplu peºtii, se
cos, se introduc în tava unsã cu 50 ml ulei ºi se frig 10 minute. Hreanul se amestecã
cu oþet, 50 ml apã ºi sare.
Se serveºte rece, cu sos de hrean.

Niciun comentariu: