luni, 24 noiembrie 2008

Crema de zahar caramel cu portocale

Ingrediente:
1l lapte 8­ ouã
350 g zahãr ­ ­
10 g zahãr vanilat
150 g portocale

Mod de preparare:
Zahãrul (150 g) se caramelizeazã, fãrã sã se ardã. Caramelizarea se face în
forma în care se preparã crema. Se tapeteazã forma cu zahãrul caramel, astfel
încât sã se acopere cu zahãr pânã la înãlþimea la care va ajunge crema. Ouãle se
amestecã la cald cu 200 g zahãr, zahãr vanilat, rãzãturã ºi suc de portocale. Aceastã
compoziþie se toarnã în forma tapetatã cu zahãr caramel ºi se aºeazã într­un vas
cu apã fierbinte (bain­marie). Vasul acoperit se introduce la cuptor la temperaturã
moderatã, timp de 45 de minute.
Se serveºte rece, cu siropul format.

Niciun comentariu: