duminică, 30 noiembrie 2008

Drob de vinete

Ingrediente:
1 kg vinete
4 linguri de pesmet sau griş
4 cepe tocate mărunt
2 legături de verdeaţă tocată
2-3 roşii pentru decor
5 ouă
50 g unt de uns tava

Mod de preparare:
Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu apă şi sare, după care se lasă
la scurs. Se toacă ceapa mărunt, apoi se separă gălbenuşul de albuş, după care
amestecăm vinetele tocate, ceapa tocată, verdeaţa tocată, gălbenuşurile bătute cu
sare, piper, Secretul Gustului, pesmetul şi albuşul bătut spumă. Punem compoziţia în
tavă emailată sau yena, unsă cu unt, şi dăm la cuptor timp de o oră. Scoatem din
cuptor, ungem compoziţia cu ou pentru a se rumeni, decorăm cu felii de roşii şi
telemea rasă pe deasupra.

Niciun comentariu: