marți, 25 noiembrie 2008

File de salau cu ciuperci

Ingrediente:
700 g filé de ºalãu ­
100 g fãinã ­
75 g unt
50 ml vin alb
2 gãlbenuºuri ouã ­
50 g ceapã ­
400 g lapte ­
50 g lãmâie ­
250 g ciuperci proaspete
150 g conservã de ciuperci­
sare ºi piper boabe dupã gust

Mod de preparare:
Fileul de ºalãu se spalã ºi se porþioneazã. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie
mãrunt. Ciupercile proaspete se spalã ºi se taie lame (cele din conservã se trec
prin jet de apã rece ºi se taie lame). Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade.
Ouãle se trec prin jet de apã rece; se separã gãlbenuºurile de albuºuri. Laptele se
fierbe. Lãmâia se spalã, se taie rondele. Fãina se cerne. Fileurile de ºalãu se fierb
în apã rece, boabe de piper ºi vin. Ciupercile se înãbuºã în 25 g unt împreunã cu
ceapa. Separat, se preparã un sos din 50 g unt topit ºi fãinã dizolvatã în 200 ml
lapte rece. Cantitatea de lapte rãmasã se fierbe cca 10 minute. Se rãceºte, se
adaugã gãlbenuºurile, sare, ciuperci ºi se toarnã peste bucãþile de peºte aºezate
pe platou. Deasupra se presarã caºcavalul ras ºi se introduc la cuptor pentru
gratinare.
Se serveºte cald, cu rondele de lãmâie ºi garniturã de cartofi natur.

Niciun comentariu: