marți, 25 noiembrie 2008

File de salau frantuzesc(orly)

Ingrediente:
700 g filé de ºalãu ­
50 g fãinã
2 ouã
100 ml­ ulei ­
250 g sos tomat ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Fileul de ºalãu se spalã ºi se porþioneazã. Ouãle se trec prin jet de apã rece;
se separã gãlbenuºurile de albuºuri. Sosul tomat se încãlzeºte. Fãina se cerne ºi
se amestecã cu gãlbenuºurile de ou. Albuºurile bãtute spumã se adaugã la
compoziþia din fãinã cu gãlbenuºuri ºi se amestecã pentru omogenizare. Fileurile
se sãreazã, se trec prin compoziþie ºi se prãjesc în ulei fierbinte.
Se serveºte cald, cu sos tomat ºi garniturã de cartofi.

Niciun comentariu: