marți, 25 noiembrie 2008

File siberian de morun sau nisetru

Ingrediente:
500 g filé de morun/nisetru
100 g maionezã
250 g aspic­
750 g salatã à la russe
25 g morcovi ­
25 g ceapã
25 g gogoºari roºii
25 g pãtrunjel rãdãcinã ­
25 g pãstârnac rãdãcinã ­
25 g þelinã rãdãcinã
­foi de dafin, piper boabe ºi sare dupã gust

Mod de preparare:
Fileul de morun (sau nisetru) se spalã. Ceapa, pãtrunjelul rãdãcinã,
pãstârnacul rãdãcinã, morcovii ºi þelina rãdãcinã, se curãþã, se spalã, se taie felii.
Aspicul (125g) se topeºte ºi se amestecã cu maioneza. Restul de aspic se taie
mãrunt. Gogoºarii se spalã ºi se taie în diferite forme. Morcovii, pãtrunjelul
rãdãcinã, pãstârnacul, ceapa, þelina, piperul boabe, foile de dafin ºi sarea se fierb
în apã clocotitã. Se adaugã fileul de morun ºi se continuã fierberea 10 minute.
Fileul fiert se rãceºte, se taie felii. Salata à la russe se monteazã pe platou; deasupra
se aºeazã bucãþele de peºte ºi se toarnã compoziþia de mâncare cu aspic.
Se serveºte rece, cu decor de gogoºari roºii, legume fierte în diferite forme
ºi bucãþi de aspic.

Niciun comentariu: