duminică, 30 noiembrie 2008

Gulii umplute, cu sos de smantana

Ingrediente:
8 gulii
250 g carne de porc tocată
200 g carne de pui tocată
3 linguri de orez
o ceapă călită
sare, piper dupa gust
un cub Knor

Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de untură, apoi se adaugă orezul, carnea de
porc şi de pui, sare, piper şi verdeaţă tocată. Guliile se curăţă de coajă, după care se
scobesc şi se umplu cu pastă din carne şi orez. Se aşează în cratiţă una lângă alta,
peste gulii punem miezul de la scobit tocat mărunt. Adăugăm supă din Knorr şi dăm
la fiert timp de jumătate de oră. După fierbere, facem un sos din 200 g smântână, o
lingură de făină, ½ de cană de lapte, o legătură de mărar tocat fin, sare şi piper.
Acest sos se toarnă peste guliile umplute şi dăm la cuptor timp de 30 de minute.

Niciun comentariu: