duminică, 23 noiembrie 2008

Maioneza

Ingrediente:
75 gcartofi ­
4 bucãþi ouã ­
75 g muºtar ­
20 mlzeamã de lãmâie ­
400 ml ulei ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Ouãle se spalã sub jet de apã rece. Un ou se fierbe pânã ajunge la consistenþã
tare, se rãceºte ºi se curãþã de coajã; se separã gãlbenuºul de albuº. Pentru celelalte
ouã se separã deasemenea gãlbenuºul de albuº. Gãlbenuºul fiert ºi cele crude le
vom amesteca cu sare, muºtar, cartofi, amestecând continuu pânã ce compoziþia
se omogenizeazã. Compoziþia obþinutã se mixeazã, timp în care se toarnã ulei
puþin câte puþin. Când este gata, se adaugã zeamã de lãmâie ºi se mai amestecã
puþin cu mixerul, pânã la omogenizare.
Se foloseºte la prepararea salatelor din legume, preparate din ouã, etc.

Niciun comentariu: