luni, 24 noiembrie 2008

Mircico

Ingrediente:
6ouã
­300 g zahãr
200 g fãinã ­
50 ml ulei ­
15 ml esenþã de rom
­10 g zahãr vanilat
50 g cacao ­
rãzãturã de lãmâie
­ 200 g unt/margarinã

Mod de preparare:
Se separã albuºurile de gãlbenuºuri. Albuºurile se bat spumã cu 200 g zahãr,
care se adaugã treptat. Gãlbenuºurile se omogenizeazã adãugând ulei, zahãr vanilat
ºi rãzãturã de lãmâie. Compoziþia obþinutã se adaugã peste albuºurile bãtute spumãcu zahãr, se amestecã lejer, se adaugã fãina sub formã de ploaie ºi se încorporeazã
uºor. Compoziþia obþinutã se toarnã într­o tavã unsã cu ulei ºi tapetatã cu hârtie ºi
se introduce în cuptor la temperaturã moderatã cca 25 minute. Se formeazã un
sirop din: unt sau margarinã (care se va topi pe foc), 100 g zahãr, cacao, esenþã de
rom ºi 100 ml apã. Când prãjitura este încã fierbinte, se însiropeazã pe partea de
jos (cea care a stat pe hârtie). Când este rece, se poate orna cu friºcã sau diferite
creme.

Niciun comentariu: