duminică, 30 noiembrie 2008

Omleta dulce cu nectarine

Ingrediente:
5 ouă
4 nectarine
6 linguri de zahăr
2 linguri de făină
100 ml smântână
1 plic de praf de copt
1 pahar de lapte
120 g unt
coajă şi suc de la o lămâie
sare

Mod de preparare:
Se bat ouăle cu furculiţa împreună cu zahărul până se face o spumă, se toarnă făina,
praful de copt şi sarea în ouăle bătute, după care se încorporează bine. Se adaugă
laptele şi smântâna şi se amestecă bine cu furculiţa, apoi se adaugă zeama şi coaja de
la lămâie. Se topesc 70 g unt şi se adaugă în compoziţia de ouă, iar restul de 50 g. De
unt se pune la topit şi căliţi până se auresc nectarinele tăiate sferturi. Turnaţi peste
nectarine ouăle bătute, se lasă până se încheagă puţin, se micşorează focul şi cu
ajutorul unei spatule întoarcem încet omleta ca să fie prăjită uniform. Coacerea
durează patru – cinci minute. Mutaţi omleta pe un platou şi se serveşte caldă.

Niciun comentariu: