duminică, 30 noiembrie 2008

Pariziana

Blatul I – 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6-7 linguri de făină, o lingură de cacao, ½
pachet praf de copt
După ce s-a răcit, tăiem blatul în două foi.
Blatul II – 6 albuşuri bătute spumă, 7 linguri de zahăr, o cană de nuci prăjite
tăiate, o cană de rahat tăiat, o cană de vişine, 4-5 linguri de făină şi praf de copt.
Se coace în tava unsă şi tapetată.
Crema galbenă – 6 gălbenuşuri se bat cu 2-3 pacheţele de vanilie până se îngroaşă,
apoi se fierb 160 g zahăr cu 100 ml de apă, rezultând un sirop gros care se toarnă
fierbinte peste ouăle frecate. Această cremă se amestecă cu 250 g unt frecat spumă.
Glazura:
Se aşează în ordinea: glazură rece – blatul I – cremă – blatul II – cremă – blatul I.
Prăjitura se face în tavă pătrată.

Niciun comentariu: