luni, 24 noiembrie 2008

Pilaf cu dovlecei

Ingrediente:
dovlecei proaspeþi/conservã ­ 900 g/500 g
supã de oase ­ -750 ml sau 750 ml apã ºi 1 1/2 cub MAGGI de vitã
100 gceapã
­250 g orez ­
100 ml ulei ­
30 g margarinã/unt ­
1 legãturã mãrar verde ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Dovleceii proaspeþi se spalã, se curãþã de coajã ºi seminþe ºi se taie cuburi.
(Cei din conservã se trec prin jet de apã rece ºi se taie cuburi). Orezul se alege de
impuritãþi, se spalã ºi se taie mãrunt. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt.
În ulei se înãbuºã orezul, ceapa ºi dovleceii. Se adaugã supã de oase, sare, iar
când dã în fiert, 1 legãturã de mãrar verde. Se introduce vasul la cuptor acoperit
cu capac ºi se lasã la foc potrivit cca 10 minute.
Se serveºte cald, cu unt topit deasupra.

Niciun comentariu: