duminică, 30 noiembrie 2008

Prajitura Ana1

Foaia neagră - 200 g făină, 150 g unt sau 75 g untură, ½ de pachet de praf de
copt, 1 ou, o lingură de cacao dizolvată în 4-5 linguri de lapte. Se obţine o cocă
moale din care se fac 2 foi pe dosul tăvii.
Foaia albă – se bat 6 albuşuri spumă cu 200 g zahăr, apoi se adaugă 200 g nucă de
cocos. Se pune la copt în tavă tapetată cu hârtie.
Crema - 6 gălbenuşuri se freacă cu 150 g zahăr, o budincă de vanilie, o lingură de
făină, 400 ml de lapte şi un pacheţel de zahăr vanilat. Toate se fierb pe baie de
aburi. După ce s-a răcit, se amestecă cu 200 g unt frecat spumă.
Aşezarea se face: foaie de cacao - cremă - foaie albă - cremă - foaie de cacao.
Deasupra turnăm ciocolată topită.

Niciun comentariu: