duminică, 30 noiembrie 2008

Prajitura Anda

Se face un blat din 10 ouă, un praf de copt, 300 g zahăr, 300 g făină, 50 ml de
ulei, 100 g nucă măcinată, sare şi coajă de lămâie. Se bat albuşurile spumă cu
zahărul, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apoi, încet, făina şi praful de copt. Se
amestecă bine şi se coace totul la foc iute timp de 15 minute, în tavă tapetată cu
pergament. Se coc două foi, blaturi galbene.
Separat facem o compoziţie din 150 g cacao, 200 g lapte, 200 g margarină, 150 g
miere de albine, 150 g zahăr şi o lingură de bicarbonat. Se amestecă toate la un
loc şi se fierb timp de 5 minute, apoi se pune făină cât cuprinde, pentru ca să se facă
două foi subţiri.
Se face o cremă de lămâie din 500 ml de lapte care se fierb cu 400 g zahăr, 4
gălbenuşuri şi 2 pachete de budincă de vanilie. După ce s-a răcit, se amestecă cu
300 g unt sau margarină Rama frecată spumă şi zeama de la o lămâie, până se
face ca o spumă. Adăugăm 500 g vişine congelate, 2 borcane de gem de piersici şi
umplem astfel: o foaie de cacao, un strat de gem, un strat subţire de cremă, un strat
de vişine, o foaie galbenă unsă cu cremă, apoi pusă unsă peste vişine. Se adaugă iar
un strat de gem, iar cremă, foaie neagră, cremă, foaie galbenă, cremă. Peste cremă, se
presară 100 g nucă prăjită şi măcinată. După aceea, se lasă la rece timp de 2-3 ore,
apoi se taie sub formă de dreptunghiuri.

Niciun comentariu: