duminică, 30 noiembrie 2008

Prajitura de argint

Foile - 6 gălbenuşuri, 160 g zahăr pudră, 3 linguri de lapte sau smântână
subţire, 2 linguri de cacao, o linguriţă de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie,
150 g făină. Din toate ingredientele se face o cocă moale ca de clătite, se coace pe
dosul tăvii, după care se întinde cu cuţitul umed. Când este coaptă, tot cu cuţitul se
desprinde caldă. La final, se fac două foi.
Crema - 400 ml de lapte sau apă, 4 linguri de făină sau 3 linguri de făină şi o
lingură de amidon sau budincă, vanilie, 150 g zahăr; se fierbe până se îngroaşă,
apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se amestecă cu un pachet de unt. Albuşurile se
bat spumă cu 10 linguri de zahăr pe aburi. Se adaugă o linguriţă de oţet.
Crema se aranjează între foi. Deasupra se pune albuşul şi în albuş se pun vişine din
vişinată sau stafide înmuiate în rom. La sfârşit, radem ciocolată deasupra.

Niciun comentariu: