luni, 24 noiembrie 2008

Prajitura"Teo"

Ingrediente:
4 foi de ruladã (vezi reþeta prezentatã anterior)

pentru crema de vanilie:
2 ouã
500 ml lapte ­
150 g zahãr ­
100g fãinã
5 gsare ­
10 g esenþã de vanilie ­
10 gesenþã de rom ­ ­
5 g zahãr vanilat

pentru crema de cacao:
30 g cacao ­
150 g zahãr ­
500 mllapte ­
100 g fãinã ­
­5 g sare ­
10 ml esenþã de rom
­10 ml esenþã de vanilie
2 ouã

Mod de preparare:
Procesul tehnologic pentru ambele este identic, cu o singurã excepþie ­ la
una dintre ele se foloseºte cacao.
Fãina se omogenizeazã în cca 200 ml lapte rece (pentru a evita formarea de
aglomerãri), ouã ºi sare. Laptele se amestecã cu zahãrul (dacã se pregãteºte crema
de cacao, se adaugã ºi aceasta), se pune la foc, iar când laptele fierbe se pune
fãina omogenizatã în lapte, se amestecã bine pentru a nu se lipi de vas (este de
preferat un tuci) ºi pentru o omogenizare cât mai bunã. Se fierbe pânã atunci
când întindem puþinã compoziþie pe cuþit ºi o rãcim, aceasta trebuie sã se desprindã
de cuþit lãsîndu­l curat. Se lasã la rãcit, se aromatizeazã ºi se umplu foile astfel:
o foaie, un strat de cremã de cacao, o foaie, un strat de cremã de vanilie ºi încã
douã foi unse în acelaºi mod. Se poate orna cu friºcã sau ciocolatã rasã.

Niciun comentariu: