luni, 24 noiembrie 2008

RISOTTO MILANEZ

Ingrediente:
250g ciuperci proaspete
150 g ciuperci conservã
supã de oase ­750 ml sau 750 ml apã ºi 1 1/2 cub MAGGI de vitã
300 gorez ­ ­
100 g margarinã/unt
100 g suncã presatã ­
250 g pastã de tomate ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Orezul se alege de impuritãþi ºi se spalã. Ciupercile proaspete se curãþã, se
spalã ºi se taie lame (ciupercile din conservã se trec prin jet de apã rece ºi se taie
lame). ªunca presatã se taie felii subþiri. Caºcavalul se curãþã de coajã ºi se rade.
Orezul se înãbuºã în 75 g margarinã sau unt, se adaugã supa de oase, sare, se
fierbe 5 minute, apoi se acoperã vasul cu capac ºi se introduce la cuptor cca 15
minute. Ciupercile se înãbuºã în restul de margarinã sau unt, se adaugã ºuncã
continuându­se înãbuºirea încã 5 minute, apoi 150 g sos tomat ºi se mai fierb 5
minute.
Se serveºte cald, cu pastã de tomate deasupra.

Niciun comentariu: