duminică, 30 noiembrie 2008

Rulada cu prune uscate

Ingrediente:
1,5 kg muschi file de porc
300 g prune uscate
300 g costiţă afumată
500 g ciuperci tocate mărunt
sare, piper
cimbru
boia dulce
100 ml ţuică
200 ml vin alb
100 g untură

Mod de preparare:
Se ia carnea şi se taie, în aşa fel încât să se facă asemenea unei foi de ruladă sub
formă dreptunghiulară, o întindem bine, se pune puţin delicat şi se aşează peste carne
un rând de prune, un rând de fâşii de costiţă şi un rând de ciuperci tocate. Presărăm
puţin piper, o rulăm strâns şi o legăm cu aţă strâns. Stropim cu ţuică şi vin şi prăjim
în untură pe ambele părţi. Apoi se adaugă, într-un vas yena, felii de costiţă peste care
se aşează rulada, iar deasupra, pe ruladă, se pun felii de costiţă, se presară piper,
cimbru, boia de ardei dulce, restul de ţuică şi vin şi o dăm la cuptor. După ce se
răcoreşte puţin, se taie felii.

Niciun comentariu: