duminică, 30 noiembrie 2008

Rulada cu sunca si parmezan

Ingrediente:
100 g unt
80 g făină
500 ml de lapte
5 ouă, şuncă
2 linguri smântână
parmezan

Mod de preparare:
Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt cu făina, amestecând să nu se facă cocoloaşe. Se
adaugă laptele fierbinte şi se face ca o mămăligă pripită, apoi se dă la răcit. După ce
s-a răcit, adăugăm pe rând gălbenuşurile, batem bine compoziţia, după care adăugăm
albuşurile bătute spumă şi sare după gust. Se coace în tavă tapetată timp de douăzeci
de minute, iar după ce s-a copt, se răstoarnă pe un prosop ud. Se presară cu şunca
tocată, smântână, parmezan sau telemea şi se stropeşte cu unt fierbinte. Se rulează şi
se aşează pe un platou, se presară şuncă şi unt mai mult, iar parmezan şi se dă la
cuptor, timp de trei până la cinci minute. Se rulează repede, se înveleşte în folie, apoi
în prosop şi se lasă să se pătrundă. Se serveşte caldă sau se poate încălzi.

Niciun comentariu: