miercuri, 19 noiembrie 2008

Salata de boeuf

Ingrediente:
700 g carne de vitã (macrã: muºchiuleþ, pulpã)
700 g cartofi (din cei ce nu se sfãrâmã nicicum la fiert)
300 g castraveciori muraþi în oþet (sau mai puþin, dacã sunt prea acri)
500 g mazãre boabe
2 gogoºari muraþi pentru faþa interioarã ºi 1 pentru cea exterioarã
3 morcovi mai mari
500 ml maionezã (cu sau fãrã lãmâie, cum vã place)
sare, cât trebuie

Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert, pânã se rasoleºte
Cartofii se fierb ºi ei, dar mãsurat, sã nu se pãtrundã de tot, ci sã
rãmânã un pic cleioºi (ca pentru salatã); dupã aceea se curãþã ºi se lasã
sã se rãceascã
Mazãrea, dacã e din cutie, o fierbeþi 5 minute: dacã e congelatã, se
fierbe pânã se-nmoaie
Morcovii curãþaþi bine se fierb cam 1 jumãtate de orã (sau chiar mai
puþin) sã fie mai tari (fiecare chestie se fierbe separat, sã-ºi þinã gustul
Castraveþii ºi 2 gogoºari se taie mãrunþel, cam cât zarurile de table
Se face ºi maioneza, cã fãrã ea nu se poate
Pe mãsurã ce legumele ºi carnea au fiert ºi s-au rãcit, se toacã ºi ele
zaruri
Într-un castron pe mãsurã se amestecã bine salata cu trei sferturi din
maionezã
Se potriveºte salata muºuroi pe un platou, se rotunjeºte, se unge cu
maioneza rãmasã
Gogoºarul ºi mãslinele se taie feliuþe ºi vor orna aceastã lucrare de-o
dimineaþã întreagã

Niciun comentariu: