miercuri, 26 noiembrie 2008

Snitel de porc cu sos de lamaie

Ingrediente:
600 g carne de porc
100 g­ unturã sau 100 ml ulei
50 g fãinã ­
150 g smântânã
100 g­ lãmâie ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se spalã, se porþioneazã, se bate puþin, se sãreazã ºi se trece prin
fãinã. Lãmâia se spalã, din jumãtate de lãmâie se extrage sucul, iar cealaltã
jumãtate se taie felii. Carnea se aºeazã într­o tavã cu 70 g unturã sau ulei ºi se
frige la cuptor. Fãina dizolvatã în 100 ml apã rece se înãbuºã în 70 g unturã sau
ulei, se adaugã apã necesarã fierberii ºi se amestecã continuu pentru a nu se
forma aglomerãri. În sosul format se adaugã ºniþelele, smântâna, sarea ºi se fierb
împreunã. Când carnea este fiartã, se adaugã suc de lãmâie.
Se serveºte cald, cu decor de felii de lãmâie ºi diferite garnituri din orez,
paste fainoase, etc.

Niciun comentariu: