miercuri, 26 noiembrie 2008

Snitel de porc "Praga"

Ingrediente:
600 g carne de porc (filé) ­
150 g suncã presatã ­
300 ml ulei
2 ouã ­
100 g fãinã ­
150 g pesmet ­
700 g cartofi ­
200 g ceapã ­
200 g mazãre conservã ­
300 gmorcovi ­
30 g muºtar
100 g­ maionezã ­
50 g lãmâie ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Carnea de porc se spalã, se porþioneazã, se bate ºi se sãreazã. ªunca presatã
se taie felii subþiri. Morcovii se curãþã, se spalã, se fierb în apã cu sare ºi se taie
cuburi mici. Cartofii se spalã, se fierb în coajã în apã cu sare, se scurg de lichid,
se curãþã de coajã ºi se taie cuburi mici. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Mazãrea se scurge de lichid ºi se trece prin jet de apã rece. Lãmâia se
spalã ºi se taie rondele. Pe fiecare bucatã de carne se aºeazã câte o felie de ºuncã
presatã, se pliazã, apoi se trec prin fãinã, ou ºi pesmet. Se prãjesc în ulei. Morcovii
ºi cartofii se amestecã cu maionezã, sare, muºtar, ceapã ºi mazãre.
Se serveºte cald, cu garniturã de legume ºi felii de lãmâie deasupra.

Niciun comentariu: