miercuri, 26 noiembrie 2008

Snitel "Figaro"

Ingrediente:
500 g carne de porc ­
250 g ºuncã presatã ­
200 g creier
100 g unturã sau 100 ml ulei
50 g morcovi ­
100 g castraveþi muraþi ­
125 g orez ­
25 g fãinã
25 g­ unt ­
1 legãturã pãtrunjel verde ­
5 ml oþet
2­3 frunze ­foi de dafin ­
250 ml apã ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se spalã ºi se porþioneazã în 5 bucãþi, care se bat ºi se sãreazã.
ªunca se taie în 5 felii. Morcovii se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Creierul se
curãþã de pieliþe într­un vas cu apã rece, se spalã, se þine 20 de minute într­un
vas cu apã rece, dupã care se fierbe în apã cu morcovi, foi de dafin, oþet ºi sare.
Dupã fierbere, se taie bucãþi. Castraveþii se curãþã de coajã, seminþe, se taie
felii subþiri (julien), se opãresc, se scurg de apã. Orezul se curãþã de impuritãþi,
se spalã. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde se spalã ºi se taie mãrunt. Bucãþile
de carne se trec prin fãinã ºi se înãbuºã în 50 g unturã sau ulei cu 50 ml apã. Se
adaugã sare. Feliile de ºuncã se înãbuºã în unt. Castraveþii se înãbuºã în 25 g
unturã sau ulei. Orezul se înãbuºã în 25 g unturã sau ulei, se adaugã 250 ml
apã, sare, piper ºi se fierbe.
Se serveºte cald, astfel: bucãþile de ºniþel, deasupra felii de ºuncã, peste
ºuncã se adaugã creier ºi castraveþi. Se presarã pãtrunjel verde.

Niciun comentariu: