joi, 27 noiembrie 2008

Snitel papricat cu smantana

Ingrediente:
­ 500 g carne de porc
100 g unturã sau 100 ml ulei
100 g ceapã
1,5 kg cartofi
­ 50 g fãinã
500 ml apã
­1 g boia de ardei dulce
50 g pastã de tomate
100 g smântânã ­
1 legãturã pãtrunjel verde
sare dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se spalã ºi se porþioneazã în 5 bucãþi, care se bat ºi se sãreazã. Ceapa
se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Cartofii se spalã, se curãþã, se spalã din nou,
se taie cuburi, apoi se fierb în apã cu sare. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Bucãþile
de carne se trec prin fãinã, se înãbuºã în unturã sau ulei cu 100 ml apã ºi se scot
separat. În grãsimea rãmasã se înãbuºã ceapa, se adaugã boia de ardei, fãina
dizolvatã în 50 ml apã rece, pasta de tomate, 500 ml apã ºi se fierb cca 15 minute.
Se adaugã smântânã ºi se fierbe cca 5 minute.
Se serveºte cald, cu garniturã de cartofi ºi pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: