duminică, 23 noiembrie 2008

Sos alb cu vin

Ingrediente:
300 ml esenþã de peºte ­
75 g/3 g lãmâie/sare de lãmâie ­
75 g fãinã ­
2 gãlbenuºuri ouã ­
50 ml vin alb ­
75 g unt ­ sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Lãmâia se spalã ºi se stoarce. Fãina se cerne. Untul (60 g) se topeºte într­o
cratiþã ºi se adaugã fãinã dizolvatã. Se amestecã continuu, adãugând treptat esenþã
caldã de peºte ºi sare. Se fierb cca 10 minute. Se adaugã gãlbenuºurile ºi se
continuã fierberea cca 15 minute. Cu 5 minute înainte de sfârºitul fierberii se
adaugã piperul ºi vinul. Dacã sosul prezintã aglomerãri, se strecoarã printr-o sitã
deasã. Se adaugã sucul de lãmâie ºi, deasupra, se pun 10­15 g unt, pentru a nu
prinde crustã.
Se serveºte cald, la preparatele din peºte.

Niciun comentariu: