duminică, 23 noiembrie 2008

Sos alb din supa de pasare

Ingrediente:
supã de pasãre ­ 375 ml sau 375 ml apã ºi 1/2 cub MAGGI de gãinã
esenþã de ciuperci (lichid de la ciuperci conservate) ­ 25 ml
75 g/3 g lãmâie/sare de lãmâie
50 g unt
70 g ­fãinã ­
50 g friºcã ­
2 gãlbenuºuri ouã ­ sare dupã gust

Mod de preparare:
Fãina se cerne ºi se dizolvã în 50 g supã de pasãre. Lãmâia se spalã, se
stoarce sucul. Gãlbenuºurile se amestecã cu friºca pentru omogenizare. Untul se
topeºte într­o cratiþã ºi se adaugã fãina dizolvatã. Se amestecã continuu, adãugând
treptat supã, sare, esenþã de ciuperci ºi se fierb cca 10 minute. Se adaugã
gãlbenuºurile, continuând fierberea cca 15 minute. Dacã sosul prezintã aglomerãri,
se strecoarã printr-o sitã deasã. Se adaugã sucul de lãmâie. Pentru a nu forma
crustã, la suprafaþã se adaugã bucãþi de unt (10­15 g).
Se serveºte cald, la preparatele din pasãre, peºte, etc.

Niciun comentariu: