duminică, 23 noiembrie 2008

Sos alb picant(Cehoslovac)

Ingrediente:
supã de carne ­ 200 ml sau 200 ml apã ºi 1/2 cub MAGGI de vitã/gãinã
60 gmargarinã ­
100 ml lapte ­
100 g þelinã rãdãcinã ­
150 g morcovi ­
75 g ceapã ­
100 g castraveþi acri ­
50 g fãinã ­
20 g zahãr ­
1 linguriþã oþet ­
sare ºi piper boabe dupã gust

Mod de preparare:
Ceapa, morcovii, þelina se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Castraveþii acri se
spalã, se curãþã de coajã ºi seminþe ºi se spalã mãrunt. Fãina se cerne. Laptele se
fierbe ºi se rãceºte. Ceapa, morcovii ºi þelina se înãbuºã în margarinã. Se adaugã
fãina dizolvatã în lapte, supa de carne, zahãrul ºi boabele de piper. Se amestecã
cu sare, oþet ºi castraveþi.
Se serveºte cald, la preparatele din carne.

Niciun comentariu: