duminică, 23 noiembrie 2008

Sos alb(chaudfroid)

Ingrediente:
supã de pasãre-400 ml sau 400 ml apã ºi un cub MAGGI de gãinã
40 g unt ­
50 g fãinã
50 g friºcã lichidã
­15 g gelatinã ­
sare dupã gust

Mod de preparare:
Fãina se cerne. Gelatina se înmoaie în apã rece (150 ml), se adaugã 100 ml
supã ºi se topeºte pe foc foarte mic. Untul se topeºte, se amestecã cu fãina dizolvatã
în 100 ml supã. Se adaugã restul de supã, friºca, sarea ºi se fierb cca 10 minute la
foc moderat, amestecând continuu. Se adaugã gelatina ºi se amestecã pânã la
omogenizare. Sosul se strecoarã printr­o sitã deasã.
Se serveºte la preparate reci din pasãre, subproduse din carne de vitã ºi
peºte.

Niciun comentariu: