joi, 27 noiembrie 2008

Sote din ficat de porc

Ingrediente:
600 g ficat de porc
100 g unturã­ sau 100 ml ulei
200 g ceapã ­ ­
1,5 kg cartofi
2 g boia de ardei dulce ­
50 g pastã de tomate ­
30 g fãinã ­ pãtrunjel
1 legãturã verde ­
50 ml vin alb ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Ficatul se spalã ºi se taie bucãþi mici. Cartofii se spalã, se curãþã, se spalã ºi
se fierb în apã cu sare. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt ºi se opãreºte; se
îndepãrteazã apa. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml apã. Pãtrunjelul verde se
curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Ficatul se înãbuºã în 100 g unturã sau ulei.
Când este pe jumãtate înãbuºit se adaugã ceapã ºi se continuã înãbuºirea. Se
adaugã fãinã dizolvatã în 50 ml apã rece, pastã de tomate, boia de ardei, sare ºi
piper. Se fierb cca 20 minute. Spre sfârºit, se adaugã vin.
Se serveºte cald, cu garniturã de cartofi natur ºi pãtrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu: