joi, 27 noiembrie 2008

Spanac cu carne de porc

Ingrediente:
­ 600 g piept de porc
100 g unturã
100 ml ulei
30 g fãinã
­200 g ceapã ­
30 g pastã de tomate ­
400g roºii proaspete sau 200g conservã
500 g spanac
­100 g lãmâie
500 ml apã ­
usturoi, sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Spanacul se curãþã, se spalã de mai multe ori cu apã rece, se opãreºte, se
scurge de apã, se rãceºte ºi se taie. Pieptul de porc se spalã, se porþioneazã ºi se
sãreazã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie mãrunt. Roºiile proaspete se spalã, se
opãresc ºi se decojesc. Usturoiul se curãþã, se taie mãrunt. Lãmâia se spalã; 50 g
se taie rondele subþiri, iar la 50 g se extrage sucul. Pasta de tomate se dilueazã în
50 ml apã. Bucãþile de carne se înãbuºã în 50 g unturã sau ulei cu 50 ml apã.
Ceapa se înãbuºã în 100 g unturã sau ulei cu 100 ml apã. Se adaugã fãinã dizolvatã
în 50 ml apã rece, roºii, pastã de tomate, piper, usturoi, sare, apã, spanac, carne ºi
se fierb cca 20 minute. Se adaugã suc de lãmâie.
Se serveºte cald, cu rondele de lãmâie deasupra.

Niciun comentariu: