joi, 27 noiembrie 2008

Spanac cu friptura de porc

Ingrediente:
600 g carne de porc
1 kg spanac
­ 100 g unturã
100 ml ulei
50 g fãinã ­
20 g usturoi
250 ml lapte
­ 50 g morcovi ­
50 g ceapã
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se spalã ºi se sãreazã. Spanacul se curãþã, se spalã în mai multe ape,
se fierbe în apã cu sare, se rãceºte, se scurge bine ºi se taie. Usturoiul se curãþã, se
spalã ºi se taie mãrunt. Morcovii se curãþã, se spalã ºi se taie felii. Ceapa se
curãþã, se spalã ºi se taie felii. Carnea se înãbuºã în 50 g unturã sau ulei cu 50 ml
apã. Se adaugã morcovi, ceapã, sare, piper ºi jumãtate din cantitatea de usturoi.
Separat, într­un vas, se înãbuºã spanacul în 50 g unturã sau ulei. Se adaugã fãinã
dizolvatã în 100 ml lapte rece, sare, usturoi, restul de lapte ºi se fierb cca 15
minute.
Se porþioneazã ºi se serveºte cald.

Niciun comentariu: