marți, 11 noiembrie 2008

Strudel cu mere


Ingrediente:
Aluat: 500 g de faina, un pahar cu apa, o lingurita de otet, 3 linguri de ulei, sare.
Umplutura: un kg si jumatate de mere, 200 g de zahar, scortisoara, pesmet sau gris.
Mod de preparare:
Se cerne faina, se face o adancitura in care se pun uleiul, apa calda si otetul. Se amesteca bine pana se formeaza aluatul, apoi se framanta cu mana, se bate de planseta si se lasa acoperit la loc cald pentru 15 minute. Apoi intindem o foaie, o acoperim si o mai lasam 15 minute. Punem foaia pe masa, pe care am presarat faina, si o intindem bine, pana se obtine o foaie mare si subtire ca foita de tigara. Se lasa sa se usuce.
Merele se curata, se dau pe razatoare si se amesteca cu zaharul, grisul (are rolul de a absorbi zeama lasata de mere; daca le calim, nu mai este nevoie de gris) si scortisoara. Aceasta compozitie se asaza la o margine a foii de aluat, in lungime, se ruleaza, se asaza in tava unsa, se unge si strudelul pe deasupra cu unt si se da la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. Cand se raceste, se taie bucati.

Niciun comentariu: