duminică, 30 noiembrie 2008

Supa cu galuste de branza

Se toacă mărunt o ceapă şi se căleşte în trei linguri de unt, după care, 500 g dovlecel
se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se taie bucăţi.
Se fierbe 1 l de supă de pui, se adaugă 250 ml de vin alb, 300 g dovlecei, sare şi
piper. Separat, se încălzesc 500 ml de lapte, o lingură de unt şi sare, peste care se
adaugă 130 g griş. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă 125 g brânză rasă şi două
gălbenuşuri, după care se formează găluşte care se fierb în apă cu sare. Separat, se
fierb 500 g praz tăiat rondele şi restul de dovlecel tăiat. Legumele fierte se pasează şi
se pun în supă, împreună cu găluştele şi 200 g smântână. Este o reţetă pentru patru
porţii.

Niciun comentariu: