duminică, 30 noiembrie 2008

Supa de rosii

O ceapă tocată fin, un morcov ras pe răzătoarea mică, un ardei tocat cubuleţe mici,
patru – cinci roşii potrivit de mari rase pe răzătoare, sare, piper, Secretul Gustului, 3
linguri de ulei sau 50 g unt, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, două fire
mici de cimbru, toate tocate mărunt şi trei linguri de orez spălat bine.
Punem în oală uleiul sau untul la topit, adăugăm ceapă şi călim timp de două minute,
apoi punem morcovul şi ardeiul, lăsăm un minut, punem roşiile rase, sare, piper şi o
lingură de Secretul Gustului. Lăsăm să fiarbă câteva minute, apoi adăugăm orezul
spălat şi 3,5 l de apă. Lăsăm să fiarbă până înfloreşte orezul, dăm deoparte, adăugăm
verdeţurile tocate, iar după dorinţă, se adaugă 250 ml de smântână.

Niciun comentariu: