joi, 27 noiembrie 2008

Tocana cu carne de porc "Ardeleneasca"

Ingrediente:
­ 500 g carne de porc
100 g untura sau 100 ml ulei
250 g ceapã ­
100 g ardei gras
200 g fãinã
1 ­ ouã
­ 25 g pastã de tomate
2 g boia de ardei dulce
­ 1 legãturã pãtrunjel verde
500 ml apã ­
sare ºi piper dupã gust

Mod de preparare:
Carnea se spalã, se taie bucãþi mai mici, se sãreazã. Ceapa se curãþã, se spalã
ºi se taie mãrunt. Ardeiul gras se curãþã de cotor ºi seminþe, se spalã, se taie felii
subþiri. Ouãle se trec sub jet de apã rece. Fãina se cerne. Pãtrunjelul verde se
spalã, se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã. Carnea, ceapa ºi
ardeiul gras se înãbuºã în unturã sau ulei cu 100 ml apã, se adaugã pastã de
tomate, boia de ardei, 500 ml apã, sare, piper ºi se fierb 10­15 minute. Din ou,
fãinã, sare, apã, se preparã o cocã de consistenþã tare. Se întind fitile cu diametrul
de cca 1 cm ºi se taie în bucãþi de 2 cm lungime. Se fierb în apã clocotitã cu sare,

Niciun comentariu: