joi, 27 noiembrie 2008

Tocana cu carne de porc "Ungureasca"

Ingrediente:
250 g roºii proaspeta sau 150 g conservã
­500 g carne de porc
50 g costiþã afumatã ­
150 g cârnaþi ­
50 g unturã sau 50 ml ulei ­
100 gardei gras ­
150 g ceapã ­
­ 100 g smântânã ­
2 g boia de ardei dulce
350 ml apã ­
sare dupã gust

Mode de preparare:
Carnea se spalã, se taie bucãþi ºi se sãreazã. Costiþa se taie în fâºii lungi. Cârnaþii
se taie felii. Roºiile proaspete se spalã, se opãresc, se decojesc ºi se taie felii. Ardeiul
gras se curãþã de cotor, seminþe ºi se taie fâºii. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie felii.
Carnea ºi ceapa se înãbuºã în unturã sau ulei cu 50 ml apã. Costiþa se înãbuºã separat
ºi se adaugã peste carne ºi ceapã. Se adaugã cârnaþii, boia de ardei dulce, apã ºi se
fierb 15 minute. La finalul fierberii, se adaugã smântânã. Se serveºte caldã.

Niciun comentariu: