luni, 10 noiembrie 2008

Tort cu piersici si crema de oua

Ingrediente:
Pentru tort ai nevoie de:
1blat de tort din pandispan(poate fi din comert) sau 400g piscoturi de sampanie
230gpiersici
100g nuci maruntite
100ml rom
1 plic zahar vanilat
200g zahar
1l lapte
6 oua
Pentru ornat ai nevoie de
300g frisca

Mod de preparare:Tai fructele cuburi si le pui impreuna cu nucile maruntite la macerat in romul incalzit putin.Ungi bine cu ulei o forma rotunda, o presari cu zahar si pui o foaie subtire din blatul de tort sau un strat de piocoturi, in asa fel incat sa nu ramana locuri goale.Apoi asezi un strat de fructe si alternezi in continuare, incheind cu foaia de blat sau piscoturi.Bati foarte bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi laptele, omogenizezi si torni incet peste tortul din tava.Asezi forma intr-o cratita sau tava cu apa clocotita si o dai la cuptor la foc moale, pentru 1 ora.
Scoti apoi forma din vasul cu apa si lasi sa se raceasca.Rastorni tortul rece pe un platou si il decorezi cu frisca si fructe

Niciun comentariu: