luni, 10 noiembrie 2008

Tort morcovi cu glazura branza


Ingrediente:4 oua batute2 cani faina2 cani zahar2 lingurite praf copt1 lingurita scortisoara-optional1/2 lingurita bicarbonat sodiu3 cani morcov ras fin3/4 cana ulei de gatitglazura branza-vezi reteta1/2 cana nuci prajite-optionalPregatire:1.Lasi ouale 30 min la temp. camerei.Ungi si pudrezi o forma de 25 cm,lasi deoparte.Intr-un bol mare combini:faina,zaharul,praful copt,scortisoara,bicarbonatul.2.In alt bol combini:ouale,morcovii si uleiul.Adaugi amestecul de ou in cel de faina.Amesteci cu lingura,sa se combine,torni in forma.3.Coci la 175*C,30-35 min,probezi cu scobitoarea,sa iasa curata.Racesti pe gratar 10 min,scoti din forma,lasi pe gratar sa se raceasca complet.4.Imbraci tortul si-l umplii cu glazura de branza.Daca doresti presari nucile tostate si tocate deasupra.Pastrezi la frigider pana la 3 zile.Ies 12 portii.Glazura de branza:226 g crema branza,moale1/2 cana unt/margarina,moale2 lingurite vanilie5 3/4- 6 1/4 cani zahar pudra cernutBati branza,untul,vanilia,pana se umfla.Treptat adaugi 2 cani zahar pudra,bati bine.Treptat adaugi zaharul pudra,pana obtii consistenta dorita.Aceasta glazura este pt 2 straturi pt un blat de 20-22 cm.Pt oun tort de 33/22/5 cm reduci la jumatate reteta.Acoperi si pastrezi in frigider.

Niciun comentariu: