miercuri, 19 noiembrie 2008

Turtele de Ajun

Aluat:
800 g fãinã
apã, sare
ulei de uns tava (deºi, tradiþia nu prevede!)
Se frãmântã un aluat ce se poate întinde foaie subþire (muchie de cuþit)
Se taie cu paharul turtiþe
Se unge tava cu puþin ulei (se poate ºi fãrã, presãrând doar fãinã)
Tava se pune pe foc ºi se coc turtiþele repede, pe o parte ºi pe alta, apoi se lasã sã aºtepte

Sirop:
400 g zahãr (sau miere)
zahãr vanilat
1 canã ceai de tei, iasomie ºi petale de trandafir (sau lapte – julfã de
sãmânþã de cânepã)
Se fierbe zahãrul cu ceai (sau mierea cu julfã) pânã se face un sirop
bine legat

Glazura:
200 g miez de nucã prãjitã (sau mac)
200 g zahãr pudrã
Se înmoaie turtiþele-n sirop, se tãvãlesc prin nucã sau mac ºi se presarã
cu zahãr pudrã
De post sunt, dar sunt atât de dulci!

Niciun comentariu: