joi, 27 noiembrie 2008

Varza cu ciolan de porc

Ingrediente:
1,4 kg rasol de porc ­
100 gunturã ­
100 g ceapã
1 g ­ cimbru
1,800 kg varzã albã muratã ­ ­
50 g pastã de tomate
1 g boia de ardei dulce ­
sare ºi piper dupã gust
­ 200 g roºii proaspete sau 100 g conservã

Mod de preparare:
Bucãþile de rasol se curãþã, se taie, se spalã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie
mãrunt. Varza se curãþã de cotor, se spalã ºi se taie fâºii. Roºiile proaspete se spalã,
se opãresc, se decojesc ºi se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueazã în 50 ml apã.
Bucãþile de rasol se sãreazã, se înãbuºã în unturã cu 100 ml apã ºi se scot separat.
În grãsimea rãmasã se înãbuºã ceapa, se adaugã pastã de tomate, boia de ardei
dulce, cca 500 ml apã fiartã sau zeama de varzã, cimbru, sare, piper ºi se continuã
fierberea 30 minute. Deasupra se adaugã bucãþile de rasol, se acoperã cu varzã; se
introduc la cuptor cca 20 minute. Cu 10 minute înainte de final, se adaugã roºii.
Se serveºte caldã.

Niciun comentariu: