miercuri, 19 noiembrie 2008

Vinete in bulion pentru iarna

Ingrediente:
4 vinete bine coapte
1 ardei gras
1 kg roºii
1 morcov
1 ceapã
1 ceaºcã untdelemn
1 cãpãþânã usturoi
1 lingurã sare
5 fire cu frunze de þelinã

Mod de preparare:
Vinetele se taie felii groase de-un deget, se presarã cu sare ºi se pun între 2 funduri de lemn, o orã, sã-ºi lase zeama amarã
Se sbicesc cu o cârpã uscatã ºi se prãjesc în untdelemn încins
Se toacã roºiile, ardeiul, ceapa, se rade morcovul ºi se pun toate cu 1 ceaºcã de apã la fiert
Usturoiul se taie felii subþiri
Se aºazã vinetele în borcan, presãrându-se cu felii de usturoi ºi fire de þelinã
Când roºiile ºi celelalte au fiert ºi sunt bulion, cam 1 litru, se strecoarã, se mai dau o datã în clocot, apoi se toarnã peste vinete
Se pune ºi uleiul rãmas de la prãjit, se leagã bine borcanele ºi se pun ºi ele, învelite în cârpe, la fiert 1 orã, într-o cratiþã mare, cu apã numai pânã la gât, sã nu se înece

Niciun comentariu: