miercuri, 10 decembrie 2008

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

ardei gras proaspãt ­ 10 bucãþi (900 g) orez ­ 150 g
ciuperci conservã ­ 400 g ceapã ­ 100 g
pastã de tomate ­ 100 g ulei ­ 100 ml
pãtrunjel verde ­ 1 legãturã mãrar verde ­ 1 legãturã
2 cuburi MAGGI de ciuperci sare dupã gust
Ardeii se aleg de mãrime potrivitã ºi se spalã. Se curãþã de cotor ºi seminþe.
Orezul se alege de impuritãþi ºi se spalã. Ceapa se curãþã, se spalã ºi se taie.
Pãtrunjelul verde ºi mãrarul se spalã ºi se taie mãrunt. Ciupercile se scurg de
lichid, se trec prin jet de apã rece ºi se taie lame. Pasta de tomate se dilueazã în
300 ml apã, împreunã cu orezul, sarea ºi piperul. Se adaugã ciupercile ºi cuburile
MAGGI; se fierbe, amestecându-se continuu, pentru a nu se lipi (2­-3 minute).
Se dã la o parte de pe foc, se rãceºte puþin, se adaugã mãrarul ºi pãtrunjelul. Cu
aceastã compoziþie se umplu ardeii, care se aºeazã în cratiþã unul lângã altul, cu
gura în sus. Se preparã sosul din 50 ml ulei, pastã de tomate diluatã în apã, sare,
piper ºi se pun la fiert. Se fierb la foc mic; dupã ce au fiert, se introduc la cuptor
5 minute. Se presarã deasupra restul de mãrar ºi pãtrunjel.
Se servesc calzi.

Niciun comentariu: