miercuri, 10 decembrie 2008

Ardei umpluti cu orez

ardei gras proaspãt ­ 10 bucãþi (900 g) 1/2 cub MAGGI de gãinã
ulei ­ 125 ml orez ­ 125 g
ceapã ­ 200 g pastã de tomate ­ 100 g
mãrar verde ­ 1 legãturã pãtrunjel verde ­ 1 legãturã
sare ºi piper dupã gust
Ardeii de mãrime potrivitã, se spalã, se curãþã de cotor ºi seminþe. Orezul se
alege de impuritãþi ºi se spalã. Ceapa se curãþã, se spalã, se taie mãrunt. Pãtrunjelul
ºi mãrarul verde se spalã, se taie mãrunt. Pasta de tomate se dilueazã în 100 ml
apã. Jumãtate din cantitatea de ceapã se înãbuºã în 50 ml ulei cu 50 ml apã. Se
adaugã orez, 250 ml apã, jumãtatea de cub MAGGI, sare, piper ºi se amestecã
continuu pentru a nu se lipi. La rãcire se adaugã 1 din cantitatea de mãrar ºi 1 din
pãtrunjelul verde. Cu aceastã compoziþie se umplu ardeii graºi ºi se aºeazã în
cratiþã cu gura în sus. Se preparã sosul din ulei, pastã de tomate, apã, sare, piper
ºi se fierb la foc mic. Dupã fierbere, se introduc la cuptor 10 minute. Deasupra se
presarã mãrar verde ºi pãtrunjel.
Se serveºte cald.

Niciun comentariu: